De nieuwste loot aan de Tomasco stam op basis van het TSI onderwaterschip is de categorie Pikefighter roofvisboten. Boten bedacht en gebouwd voor de toekomst, met een aantal bijzondere eigenschappen die de moderne roofvisvisser zeker zal aanspreken.

Door Tomasco werd al gedurende meerdere jaren op bestelling mooie en goede visboten gemaakt. Bij het doorontwikkelen van speciale, innovatieve, visboten voor o.a. de karpervisserij, kwam uiteindelijk het TSI onderwaterschip op de markt, waarmee inmiddels al de Tomasco visboten zijn uitgerust.


Dat TSI staat voor een aantal opmerkelijke waarden. Zo is de stabiliteit door het model en vorm enorm stabiel. De boot kleeft als het ware op het water en geeft geen krimp bij welke vreemde gewichtsverdeling in de boot dan ook. Een stukje extra veiligheid en comfort bij het vissen op alle watertypes, tenminste dat is de ervaring van de enthousiaste gebruikers.

Eén daarvan is de Nederlandse roofvisser Henk Simonsz voor wie Tomasco een boot op maat bouwde, waarmee voornamelijk op de rivieren en het grote water wordt gevist. De wensen die Henk had met betrekking tot de stabiliteit veel en nauwkeurig te kunnen werpen zaten in de genen van het TSI gedeelte, dus dat was snel opgelost.

Ook wilde hij een boot die perfect reageerde op de schroef van de bb motor en waarmee op de meter nauwkeurig achterwaarts varend gevist kon worden. Maar ook een boot die hij met de achterkant helemaal stil in de harde stroming kon leggen, waarbij de boot met slechts kleine correcties eenvoudig op koers gehouden kon worden. Dankzij de enigszins rondlopende spiegel waren ook die wensen geen enkel probleem.
Doordat de Pikefighterboten van het zeewaterbestendige 4 mm dik aluminium worden gelast is het basisgewicht al vrij laag. Zo weegt een 465 x 200 cm grote Pikefighter boot in de basis uitvoering slechts ongeveer 240 kilo en naar wens kan door gebruik te maken van speciale kunststoffen in vloer en kastruimtes, bij het afbouwen enorm bespaard worden op gewicht.

Daardoor is het mogelijk met een complete Pikefighter roofvisboot gebruik te maken van een in verhouding lichte ongeremde trailer, omdat het totaal gewicht van boot, buitenboordmotor en trailer gemakkelijk onder de wettelijke 750 kg kan blijven.
Daardoor is, indien gewenst, ook een lichtere trekauto mogelijk (dus ook een normaal rijbewijs!) en dankzij de het model en vorm van het onderwaterschip in verhouding slechts weinig motorvermogen nodig.

Met een 25 pk loopt de Pikefighteruitvoering van 5 (!) meter lang en 2 meter breed al zo rond de 30 km per uur! Met een 40 pk bb motor ligt de topsnelheid al rond de 40 km per uur en heb je al een zeer snelle en wendbare combinatie, waarmee je zelfs met 3 personen aan boord in no time in plané bent.

De Pikefighter roofvisboten hebben waardes en vaarkwaliteiten die ook het gebruik van de boot binnen redelijke prijzen houdt. Aanschaffen van een boot is vaak geen probleem maar daarna komt er ook nog een bb-motor die de boot makkelijk in plané kan brengen, een trailer die wettelijk vereist is en vaak al snel een geremd exemplaar moet zijn. Daardoor blijven de kilo’s doortikken en ben je voor je het weet, uiteindelijk met een zware combinatie onderweg, een daaraan gekoppeld hoog brandstof verbruik en vaak vastzit aan een kostbare trekauto.

De Pikefighter boten bieden voor deze problemen bruikbare oplossingen die met het oog op de toekomst ook betaalbaar zullen blijven.Zoals gezegd worden de Tomascoboten in Nederland gebouwd wat een aantal voordelen oplevert bij het bouwen van een boot voor u persoonlijk. Doordat de bouwer ook de leverancier van de boten is, betekent dat niet alleen een zeer scherpe prijs-kwaliteit verhouding, maar heeft ook het voordeel dat bijzondere of speciale wensen makkelijk kunnen worden toegepast.

Zoals gezegd worden de Pikefighterboten uiterst professioneel gelast en zijn daardoor onverwoestbaar. U krijgt dan ook op het las- en plaatwerk levenslang garantie!

En mocht u door wat voor oorzaak dan ook een aanvaring krijgen waarbij de boot schade oploopt is dit ook door Tomasco professioneel te repareren. Een niet te onderschatten voordeel bij extreem gebruik op viswater met rotsen en of grove stenen/basaltblokken. Ook dán kunt u terecht bij uw eigen producent/leverancier van uw kostbare visboot.
Een andere mogelijkheid om de kosten binnen de perken te houden en toch het water op te kunnen met een echte Pikefighter visboot is het aanschaffen van alleen een casco. U krijgt dan een compleet gelast schip, dat u zelf kunt afwerken. Met een beetje technisch inzicht en of hulp is dit goed te doen en bespaart u veel geld.

De Pikefighterboten worden geproduceerd in 2 lengtes, te weten 465 cm en een lengte van 500 cm. In principe zijn beide modellen 200 cm breed maar in overleg kan er naar wens ook gebouwd worden met een breedte van 185 cm. Er is al een Pikefighter roofvisboot als casco basisuitvoering vanaf 5950,- euro. De klant is koning bij Tomasco en zo zal hij of zij zich zeker voelen als je met je eigen Pikefighterboot achter de roofvis aanzit….


Technische specificaties:

  • 465 cm of 500cm lengte
  • 200 cm breed
  • Maximaal 60 PK
  • Tomasco boten zijn CE gekeurd

    Voor meer technische informatie kunt u contact opnemen..